20 / 04 / 2024

Cevdet Yılmaz Erciş yolundaki fuar , kongre merkezi ve Tekstilkent alanında inceleme yaptı!

Cevdet Yılmaz Erciş yolundaki fuar , kongre merkezi ve Tekstilkent alanında inceleme yaptı!

Van'da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Erciş yolundaki fuar ve kongre merkezi ile Hakkari yolundaki Tekstilkent alanında inceleme yaptı. Hükümet olarak Van'a ve bölgeye çok önemli destekler verdiklerini söyledi...



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Van'da bulunan Bakan Yılmaz, Erciş yolundaki fuar ve kongre merkezi ile Hakkari yolundaki Tekstilkent alanında inceleme yaptı.



Yetkililerden yapılan yatırımlar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Yılmaz, hükümet olarak Van'a ve bölgeye çok önemli destekler verdiklerini söyledi.


Kentin 12 yılda geçmişe göre muazzam bir artış yaşadığını, yollardan üniversitelere, okullardan kırsal alanlara önemli gelişmeler yaşadığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:


"Şimdi diyoruz ki önümüzdeki dönem kamu yatırımları yetmez. Kamu yatırımları bölgenin gelişmesi için çok önemli ama özel yatırımlar da önemli. Kuşun bir kanadı kamu yatırımları ise diğer kanadı özel yatırımlardır. İkisini bir araya getirerek ilimizin çok daha ileri gitmesini istiyoruz.



-Kahvaltı rekoru


Van'da kırılan "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoruyla ilgili de değerlendirmede bulunan Yılmaz, rekor alanına Vanlıların sığmadığını, Türkiye'nin birçok ilinden ve çeşitli ülkelerden insanların rekor denemesi için kente geldiğini belirtti.


Yılmaz, Van'ın çok güzel değerlerinin olduğunu ve bu değerlerin tanıtılması gerektiğini bildirerek, "Dünyadan da Van'a daha fazla insanı getirmemiz lazım. Van'ın tanıtımı, marka şehir olması anlamında önemli bir faaliyet. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bunun parçası olmak için geldik. Bunları görmek istiyoruz. Bölgenin insanı olarak diyorum. Bölgelerimiz başka şeylerle anılmasın, renkli güzel etkinliklerle anılsın, ekonomik gelişmeyle anılsın. İnsanlarımız özgürlüklerini sonuna kadar kullanırken, bir taraftan da şiddetten, olumsuzluklardan uzak bölge olsun. 21 yüzyılda Van, dünyanın yükselen yıldızı olsun" diye konuştu. 


-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete Van'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Van'ın teşvikler açısından 6. bölgede yer aldığını, bunun da yatırımda bölgenin en cazip yerlerinden biri olduğu anlamına geldiğini aktardı. 


Çelik, Tekstilkent bölgesine 63 firmanın müracaat ettiğini ancak 22 fabrika inşa edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:


"Depremin ardından yeni bir Van inşa edildi. Bingöl nasıl yeniden inşa edildiyse Van'da aynı şekilde inşa edildi. Batılıların bile akıl erdiremediği hızla inşa edildi. Bunu görmemeye çalışan, itibarsızlaştırmaya çalışan bir siyasi körlük var belli çevredeler tarafından. Ne yapıldı sorularına maruz kalıyorsunuz. Sabahtan bu yana bakanımız, valimizle birlikte yürütülen projeleri geziyoruz. Bir Vanlı olarak bundan keyif aldığımı ifade etmek isterim.



Kahvaltı rekorunun kırılmasının da çok önemli bir gelişme olduğuna dikkati çeken Çelik, bunun, kentin geleneksel misafirperverliğinin göstergesi olan kahvaltının rekora dahil edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


AA


Geri Dön