29 / 03 / 2024

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı!

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı!

2012 yılında yıkılarak yeniden inşa edilen Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu, her öğrencinin kalmak isteyeceği özellikleriyle dikkat çekiyor. Adalar manzaralı yurtta, kartlı sistemle girilen duşlu, tek ve 3 kişilik odalar 5 yıldızlı otelleri aratmıyor



HEM depreme dayanıklı hem de modern ve işlevsel bir yurt kampusu yapılması amacı ile İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yapılan Atatürk öğrenci Yurdu'nun inşaatı tamamlandı. 43 yıl önce yapılan ve 2012 yılında yıkılarak yeniden inşa edilen Atatürk öğrenci Yurdu, beş yıldızlı otelleri aratmayan özellikleri ile her öğrencinin kalmak isteyeceği yere dönüştü. Kentin en büyük öğrenci kompleksi olan Atatürk Öğrenci Yurdu, yatakhane, kütüphane, çamaşırhane ve teshin merkezinden oluşuyor. Yurt, 113 bin metrekarelik alana sahip. 


Bodrum ve zemin dışında 7 katlı binalardan oluşan yurt, 74 milyon 425 bin 168 liraya mal olurken, yeni yurtta bin 125 odada, 3 bin 459 öğrenci modern şartlarda barınacak. Yurtta kartlı sistemle girilen tek ve 3 kişilik odalarda, müstakil tuvalet ve duş alanı, bireysel çalışma masası, giysi dolabı sunuluyor. 44 metrekarelik odalarda mini buzdolabından duvara monte ekrana kadar her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Her katta ortak çalışma salonları, televizyon izleme ve dinlenme salonları bulunuyor. 


TEKNOLOJİK VE ÇEVRE DOSTU 

Yurdun inşaatında temelden çatıya kadar teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanıldı. Bloklar, yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yeşil konsepte uygun olarak yapılırken, tüm yurt bloklarının çatısına güneş kolektörleri tesis edildi. Duş ve tuvalet mahallerinde kullanılacak sıcak su güneş enerjisinden sağlanıyor. Yurt binalarının en büyük özelliklerinden birini de yangına dayanıklı malzeme kullanılması oluşturuyor. Kapılar, yatak, yer ve dış cephe kaplamaları 30, 60 ve 90 dakikaya kadar yangına dayanma özelliği taşıyor. 


Çatılarda 'yağmur hasadı' yapılacak 

Yurtta, blokların çatısında biriken suların, bodrum katındaki modüler depolarda toplanıp arıtıldıktan sonra tuvaletlerde tekrar kullanılması için "yağmur hasadı tasarruf sistemi kuruldu. Kasım sonunda yurt, Kredi Yurtlar İl Müdürlüğü'ne teslim edilecek. 


Habertürk


Geri Dön