20 / 04 / 2024

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak!

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak!

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak. Projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevresel risk odaklı denetim planlamasına başladı. Bu planlama ile denetimlerin planlanması, tesis ve faaliyetlerin çevresel risk derecelerinin belirlenmesi yapılacak.


Bakanlık, tesislerin risk sınıflarına göre denetim sıklığını belirleyecek. Bu kapsamda projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.


2014 yılı içerisinde Ergene Havzasında yer alan illerde de aynı yöntemle planlama çalışmaları başlatıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki işletmelerin riskleri bölgedeki çevresel sorunlar da göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Bu iller için çevresel risk odaklı denetim planları hazırlanacak ve 2015 yılı itibari ile uygulanacak. Önümüzdeki yıl söz konusu uygulamayı ülke geneline yaymak için Bakanlık çalışmalarına devam edecek.



Geri Dön