25 / 04 / 2024

Çevre düzeni planları ne olacak?

Çevre düzeni planları ne olacak?

10 Aralık'ta yürürlüğe giren Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çevre düzeni planlarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Peki, çevre düzeni planları ne olacak?



Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında çevre düzeni planlarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

10 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun kapsamında 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci maddesinde yer alan “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi.

Çevre Düzeni Planı; varsa mekânsal strateji planlarının hedef ve stratejilerine uygun olarak yerleşim, gelişme alanları ve sektörlere ilişkin alt ölçek planlarını yönlendiren genel arazi kullanım kararları çerçevesinde ilke ve kriterleri belirleyen, bölge, havza veya il bütününde hazırlanan, plan hükümleri ve raporuyla bir bütün olan plandır.” olarak yeniden tanımlandı.

Çevre düzeni planları ne olacak?

3194 sayılı Kanuna bazı geçici maddeler eklendi. Buna göre, yürürlükteki 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planları, 5 yıl içinde üst ölçekli çevre düzeni planı veya nazım imar planına dönüştürülecek.

Bu süre içinde, bu planlarda revizyon yapılamayacak, yapılacak plan değişikliklerinin usul ve esasları yönetmelikle belirlenecek.

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!

 


Geri Dön