19 / 04 / 2024

Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlandı. Peki 10 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?



Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan Çevre izin ve lisans yönetmeliği 10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Yönetmelik,  Ek-1 ve Ek-2 listesinde yer alan faaliyet ve tesisler ile ilgili olarak, 2872 sayılı Çevre Kanununca alınması gereken izin ve lisanslara ilişkin tüm iş ve işlemleri kapsıyor.


Peki, 2872 sayılı Çevre Kanununun 11 inci maddesine dayanılarak hazırlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?


Çevre izin ve lisans yönetmeliği yürürlük tarihi..

10 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliğinin yürürlük maddesine göre, yönetmelik, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girecek.


Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 20 – (1) 29/4/2009 tarihli ve 27214 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Diğer mevzuatta söz konusu Yönetmeliğe yapılan atıflar bu Yönetmeliğe yapılmış sayılır.


Geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 3/7/2009 tarihli ve 27277 sayılı Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği hükümleri kapsamında emisyon izni/hava emisyonu konulu çevre izni almamış işletmelere tanınan süreler; bu Yönetmelik kapsamında yapılacak çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurularında bu duruma ilişkin belgelerin sunulması kaydıyla geçerlidir.


(2) Bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin belirtilen yenileme durumları haricinde, bu Yönetmeliğin 20 nci maddesi ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde düzenlenen geçici faaliyet belgeleri ile çevre izin veya çevre izin ve lisans belgeleri süreleri sonuna kadar geçerlidir.


(3) Bu Yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce geçici faaliyet belgesi ile çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi başvuruları değerlendirme süreçleri devam eden ancak sonuçlanmamış olan işletmelerin işlemleri, başvuruda bulundukları tarihte yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde yürütülür.


Yürürlük

MADDE 21 – (1) Bu Yönetmelik  1/11/2014 tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme

MADDE 22 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütür.


Çevre izin ve lisans yönetmeliği tam metni!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön