29 / 03 / 2024

Çevre temalı kısa filmlere büyük ödül!

Çevre temalı kısa filmlere büyük ödül!

TÜÇEV, üniversiteli gençler arasında “çevre” farkındalığını artıracak önemli bir projeye imza atıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile düzenlenen “Yeşil Ekran Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması” başladı.



Bakanlık ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı  (TÜÇEV), üniversiteli gençler arasında “çevre” farkındalığını artıracak önemli bir projeye imza atıyor.  Ana konusunun  “çevre” olacağı   ”Yeşil Ekran Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması” ile en iyi kısa film çeken öğrenciye 30 bin lira ödül verilecek. 15 Kasım’da başlayan ve tüm üniversitelerin katılabileceği yarışmada,  öğrenciler en az 4 kişilik gruplar oluşturacak.  Jüri değerlendirmesinin ardından yarışmanın kazananı 1 Mart 2015 tarihinde İstanbul da düzenlenecek törende belli olacak. Birincinin 30 bin lira ile ödüllendirildiği yarışmada ikinciye 20, üçüncü 10 bin TL verilecek. Yarışma kapsamında 8 kişiye ise 5 bin TL mansiyon ödülü verilerek toplamda 100 bin TL ödül dağıtılacak


Nasıl başvurulacak?

Öğrenciler, www.yesilekrankisafilm.com  web sayfasından ön kayıt yaptıktan sonra hazırlamış oldukları süresi 6 dakikayı geçmeyecek kısa filmleri 4 kopya DVD ve özgeçmişleri ile birlikte TÜÇEV’e 15 Şubat 2015’e kadar kargo ile gönderebilecek.  Yarışma ile ilgili tüm duyurular ve başvurular hakkında bilgi www.yesilekrankisafilm.com  adresinden öğrenilebilecek.  



Geri Dön