20 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 1. grup nedir?

Çevre temizlik vergisi 1. grup nedir?

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına ödenen çevre temizlik vergisi bedeli gruplara göre belirleniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 1. grup nedir?



Çevre temizlik vergisi 1. grup nedir?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına ödeniyor.


Meskenlerde su faturasına yansıtılan vergi, işyeri ve diğer şekillerdeki binalar için belediyeye gidilerek ödeniyor.


Vergi tutarını, taşınmazın sahip olduğu bina grup ve derece sayısı belirliyor. Peki, çevre temizlik vergisi 1. grup nedir?


Çevre temizlik vergisi 1. grup, diğer gruplar arasında vergiyi en yüksek ödeyen grup olarak karşımıza çıkıyor. 1. grubun çevre temizlik vergisi miktarları şu şekilde;


Çevre temizlik vergisi 1. grup..

Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 2.500

2. Derece 1.900

3. Derece 1.600

4. Derece 1.300


Büyükşehir Belediyelerinde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin beşinci fıkrasına göre, büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelerde uygulanan çevre temizlik vergisi tutarları %25 artırılarak hesaplanacaktır. Buna göre büyükşehir belediyelerinde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 3.125

2. Derece 2.375

3. Derece 2.000

4. Derece 1.625

5. Derece 1.375



Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön