20 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Yalnız konut ve işyeri kullanıcılarının mükellef olduğu çevre temizlik vergisinin 2018 yılı 1. taksit ödemelerinde son 30 gün kaldı..



Belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisini yalnız konut ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan bu vergi işyerleri için ilçe belediyesinde ödeniyor.

Çevre temizlik vergisinde 1. taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Çevre temizlik vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün kaldı.

Çevre temizlik vergisi ne kadar?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanıyor. 

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.

 

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön