24 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?



Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. Taşınmazda kiracının olması halinde vergiden kiracılar sorumlu oluyor.


Belediye gelirleri kanunu gereğince ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi meskenlerde su faturasına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye gidilerek ödeniyor.


Vergi, emlak vergisi gibi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Buna göre çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Aralık'ta son bulunuyor. Peki, Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?


Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresinde herhangi bir uzatma yapılmadı. Buna karşın Torba Yasası kapsamında yapılandırma başvuru süreleri, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile uzatıldı.


Çevre temizlik vergisi mükellefleri yapılandırma başvurularını 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapabilecek.



Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön