23 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2017!

Çevre temizlik vergisi dönemleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte çevre temizlik vergisi dönemleri 2017..



Mesken ve işyerleri için ödenen vergilerden biri olan çevre temizlik vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Bu vergi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödeniyor. 


Kanun gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödenen verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor.


Çevre temizlik vergisi dönemleri 2017

Çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi: Mart-Nisan-Mayıs

Çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi: Kasım.


Çevre temizlik vergisi, yukarıdaki dönemlerde ödeniyor. Mükellefler ödemelerini genellikle Mayıs ve Kasım aylarında ödüyor. 


Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisinin, işyerleri için belediyeye ödenmesi gerekiyor. Ödemeler e-belediye sistemi üzerinden de yapılabiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön