24 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017!

Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017!

Mesken ve işyerleri için her sene ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?



Çevre temizlik vergisi, mesken ve işyerleri için ödeniyor. Ancak arsa ve araziler için bu vergi ödenmiyor. Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödeniyor.


Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Vergiyi, ev veya işyerinin sahibi değil, kullanıcısı ödüyor. Verginin mükellefiyeti ise taşınmazın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. 


Ayrıca kullanılmayan boş gayrimenkuller bu vergiden muaf oluyor. Muafiyet için de belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.


Vergi, senede iki eşit taksit halinde Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi son ödeme 2017 günü ne zaman?


Çevre temizlik vergisi son ödeme 2017

Çevre temizlik vergisi ilk taksitinin son günü: 31 Mayıs

Çevre temizlik vergisi ikinci taksitinin son günü: 30 Kasım


Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisinin, işyerleri için belediyeye ödenmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri e-belediye sistemi üzerinden de gerçekleşebiliyor. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön