16 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için ödenmesi gereken çevre ve temizlik vergisini kimler öder? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?



Belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmetleri için çevre temizlik vergisi ödemesi yapılıyor. Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen çevre ve temizlik vergisi mükellefiyeti, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor. 

Vergi senede iki eşit taksit hakinde ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018? Verginin son ödeme günü ne zaman?

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?


Çevre temizlik vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Buna göre şuanda 2018 yılı çevre temizlik vergisi için ilk taksitler ödeniyor. 

Çevre temizlik vergisi, yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Arsa ve araziler verginin mükellefi olmuyor. Konutlarda su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekior.

Konutların çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacak.

Belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecek.

İşyerlerinin çevre temizlik vergisi 2018 ne kadar?

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması:

Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir 2018?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön