19 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'da!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'un Söğütlü beldesinde yapılacak Hilton Garden Inn Oteli'nin temel atma törenine katıldı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Trabzon'da turizmin gelişmesi için çok çalışıyoruz. Yöresel mimari için çok ciddi gayret içerisindeyiz" dedi.

Bayraktar, Trabzon'un Söğütlü beldesinde yapılacak Hilton Garden Inn Oteli'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyada önemli bir misyon yüklenmek için gayret içinde olduğunu ifade etti.

Tüm şehirlerin buna katkıda bulunması gerektiğini belirten Bayraktar, "Trabzon'da özelliklerimizi, değerlerimizi bir bir öne çıkarmak için hep beraber gayret ediyoruz. Trabzon'da acil konuları önem ve yapılabilirlik sırasına göre belirliyoruz" diye konuştu.

Bayraktar, Trabzon'la ilgili talepleri yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Kimin ne talebi varsa devletimizin, hükümetimizin imkanları ölçüsünde, Trabzon'un önemi ve gereği için mutlaka pozitif bakmak zorundayız. Trabzon'da turizmin gelişmesi için çok çalışıyoruz. Yöresel mimari için çok ciddi gayret içerisindeyiz. Ayasofya müze olma özelliğini kaybetmiyor, müze olma özelliğini devam ettiriyor, ibadete açılıyor. Biz ne yaptık, TOKİ, Ayasofya'nın etrafını açtı. Etrafında pırıl pırıl park olacak. Ayasofya'ya gelen turist sayısı, park ve etrafındaki düzenlemeler bitsin, bana göre en az 10 kat artacak."

Trabzon için herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğini kaydeden Bayraktar, 5 yıldızlı otel sayılarının artması halinde kente daha fazla turistin geleceğini söyledi.

Otelin ortaklarından iş adamı Erol Tuna ise 2015 yılında hizmete başlaması planlanan projede, 100 kişilik bir istihdam sağlanacağını anlattı.

Yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana kurulacak deniz ve şehir manzaralı otelin, 224 yatak kapasiteli, 173 odaya sahip olacağını belirtti.


Geri Dön