19 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat alanındaki ilk uygulamasını Erciş'te başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat alanındaki ilk uygulamasını Erciş'te başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat alanındaki ilk uygulamasını Van'ın Erciş ilçesinde başlatıyor. Bakanlık, 1. aşama olarak Çınarlı Caddesi doğusu boyunca uzanan 6.5 hektarlık bölgede örnek bir site yapımı için uygulamaya start verdi...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat alanındaki ilk uygulamasını Van'ın Erciş ilçesinde başlatıyor. Bakanlık, 1. aşama olarak Çınarlı Caddesi doğusu boyunca uzanan 6.5 hektarlık bölgede örnek bir site yapımı için uygulamaya start verdi.


Bakanlar Kurulu tarafından Erciş'te ilan edilen 111 hektar alandaki çalışmalar start aldı. Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdür Vekili İsmail Tüzgen ve BNR Kentsel Dönüşüm Firması Genel Müdürü Bener Karagedikli ile birlikte gazetecilere Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçede 111 hektarlık riskli alandaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Erciş'te hem TOKi, hem de Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından iki ayrı uygulamanın start aldığını belirten Arapoğlu, Erciş'in kısa süre içerisinde doğunun parlayan yıldızı haline geleceğini belirterek, "Malumunuz ilçe olarak 2011 yılında büyük bir deprem yaşadık. Deprem sonrası 44 hektarlık alan üzerinde belediye olarak  TOKİ  ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortaklaşa bir protokol imzalayarak bir kentsel dönüşüm projesi başlattık. Bu arada, Bakanlar Kurulu kararıyla ilçe merkezinde 7 mahallenin belli bir bölümlerini kapsayan 111 hektarlık alan ise riskli bölge ilan edildi. Bu meyanda 111 hektarlık alanın 6.5 hektarlık bölümünde Bakanlık örnek bir uygulamaya başlattı. Çınarlı Caddesi'nin doğu istikametine yayılan 6.5 hektarlık bölge içerisine AVM, konut, işyeri, otopark, çocuk oyun parklarından oluşan çok modern bir site oluşturuluyor. Bu proje asırların projesi olacaktır ve projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçemizdeki çarpık yapı ve trafik sorunları da tamamen ortadan kaldıracaktır" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdür Vekili İsmail Tüzgen ise, Bakanlar Kurulu tarafından Erciş'te ilan edilen 111 hektarlık alanda çalışmalara başladıklarını belirterek, "111 hektarlık alanın 1. aşaması olan 6,5 hektarlık bölge olan Çınarlı Caddesi doğusunda uygulamalara başlanmıştır. Bu kapsamda hak sahiplerinin mevcut alanları üzerinde, konut, ticaret, yeşil alan, spor alanları, alışveriş merkezi birlikte inşa edilecektir. Tüm altyapı ve çevre düzenlemesi tamamlanmış halde, hak sahiplerine 1,5-2 yıl içerisinde teslimatlar yapılacaktır. Bu alanda kalan hak sahipleri, arsaları ve üzerindeki binaları da dikkate alınarak yapılan hesaplama sonucunda, yine kendi arsasının bulunduğu bölgede, konut ya da ticaret alma hakkı elde edeceklerdir. Bakanlığımız, bu alanda tüm tespit ve analiz çalışmalarını tamamlamış, mimari projeleri hazırlamış durumdadır. Projenin fizibilite analizi yapılmış ve hak sahiplerinin ne kadar konut ya da ticaret elde ettikleri belirlenmiştir. 1. aşama kapsamında toplamda 60 ile 150 metrekare arasında farklılık gösteren 478 adet konut ve ticaret birimleri üretilecektir" şeklinde konuştu.


BNR Firması Genel Müdürü Bener Karagedikli ise, 6.5 hektarlık alanda 55 mülk sahibinin bulunduğunu, bunlardan yüzde 90'ı ile anlaşmanın sağlandığını kaydetti. 


Doğu Rehberi


Geri Dön