19 / 04 / 2024

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları için üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları için üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.



Bakanlık, üniversitelerle işbirliği içinde “Otopark yönetmeliği, ahşap dış cephe iskeleleri, U değerleri ve çelik yapılar, binaların gürültüye karşı korunması, kaya oyma yapılar” konularında Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülkemizin en önemli sorunlarından olan otopark sorununu sonlandırmak için yönetmelik çalışmalarına Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde devam ediyor. Bakanlık ayrıca Gazi Üniversitesi ile Ahşap Dış Cephe İş İskelelerinin Özellikleri, Detay Çizimleri Tasarım Usul ve Esaslarının Belirlenmesi için de çalışma yürütüyor.


Bakanlığın üniversiteler ile işbirliği bu konular ile de sınırlı değil. “Binalarda Gürültüye Karşı Koruma Hakkında Mevzuat Hazırlanması ve Çelik Yapıların Tasarım ve Yapım Kurallarının Belirlenmesi” konularında İstanbul Teknik Üniversitesi ile proje çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji kullanımına yön vermek üzere Karabük Üniversitesi önderliğinde üç üniversite ile “Bina Isıtma ve Soğutma Enerji Gereksinimleri Sınırlandıran U Değerlerinin Tespiti” ile ilgili çalışması bulunuyor.


Ayrıca, ülkemizin gerçeklerinden olan ve turizme kazandırılması gereken, kaya oyma yapıların tasarım usul ve esaslarının belirlenmesi projesinde protokol imzalama aşamasına gelmiş durumda.


TOKİ Haber


Geri Dön