20 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binasının bulunduğu araziye 12 kata kadar izin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binasının bulunduğu araziye 12 kata kadar izin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ının mega kent İstanbul’da İl Müdürlüğü olarak kullandığı bina ve arazisi “rezerv yapı alanı” ilan edildi. Geçtiğimiz aylarda boşaltılan binanın arazisine 12 kata kadar izin verildi.



İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan Balmumcu’daki arazinin geleceği merak konusu oldu. Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Beşiktaş, Gayrettepe’de Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün binasının bir kısmının depremde hasar görmesinden sonra boşaltılmıştı.

10 katlı bina 1970’li yıllarda inşa edildi. Bakanlık 3 bin 357 mekrekare alana sahip araziye ilişkin yeni imar planlarını dün askıya çıkardı. Planlarda “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun” kapsamında kullanılma üzere aynı kanunda tanımlanan “rezerv yapı alanı” olarak ilan edildiği açıklandı.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kullanımının sona ermesinden sonra alanın işlevsiz kaldığı bildirilen planda “İşlevsiz kalan kent parçalarının çevresi ile uyumlu olarak işlevlendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda imar planı değişiklikleri çalışmaları yapılmışdır” ifadeleri yer aldı.

Hazineye ait arazi planlarda son olarak “resmi kurum alanı” fonksiyonundaydı. Yeni planlarla söz konusu arazi ‘ticaret alanı’na dönüştürüldü ve 12 kat da izin verildi.


Geri Dön