28 / 03 / 2024

Ceyhan'da 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılacak!

Ceyhan'da 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Ceyhan'da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. Ceyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor...



Ceyhan'da Kentsel dönüşüm projesi kapsamında zemin etüdü ve harita çalışmaları başladı. 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ceyhan Belediye Başkan Vekili Özcan Özal, "Kentsel dönüşüm konusunda Sayın Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk'ün gayretli çalışmaları meyvesini vermeye başlamıştır. Devletimizin imkânlarını en iyi şekilde değerlendirip Ceyhan'a hizmet gelmesi için üstün gayretler gösteren Sayın Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk, Ceyhan'a hizmetin en iyisini getirmenin çabası içersindedir. Kentsel dönüşüm konusunda zemin etüdü çalışmalarımız başlamıştır. 

Bugün ilk sondajı vurduk, Ceyhan'ımıza hayırlı olsun." Dedi. Çalışmalar hakkında teknik bilgiler veren Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Macar ise konuşmasında şunları söyledi: " Kentsel Dönüşüm Genel Niidürü Vedat Gürgen, geçen hafta Belediye Başkanımız Sayın Alemdar Öztürk ile birlikte Ceyhan'da incelemelerde bulunmuştu. Bu ziyaretin ardından kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalar hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanılığı'nın onayı ile Bakanlar Kurulu'na sunulan Ceyhan Kentsel Dönüşüm Projesi artık hayal değil. 6306 sayılı kanun kapsamında ilçemizdeki Türlübaş, Konakoğlu, Civantayak, Kaltakiye ve Aytemiroğlu mahallerini kapsayan 270 dönümlük alanda kentsel dönüşüm yapılacaktır. Bu nedenle 8 farklı noktada zemin etüdü sondaj ve harita çalışmalarımız devam etmektedir. Söz konusu çalışmalar Kasım ayı içersinde tamamlanacaktır." 


Adana Ekspres 


Geri Dön