20 / 04 / 2024

Ceyhan'da alt yapı ve kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Ceyhan'da alt yapı ve kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Ceyhan'da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. Ceyhan'da kentsel dönüşüm başlıyor...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Ceyhan'da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceledi. 


Gürgen, projenin 1 ay sonra çıkacağını ve ardından Ceyhan'da kentsel dönüşüm startının verileceğini söyledi. Genel Müdür Gürgen Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ü ziyaret ederek kentsel dönüşüm alanları hakkında bilgiler aldı. 


Belediye meclis salonunda Genel Müdür Gürgen'e slayt eşliğinde proje hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, projenin 1 ay sonra çıkacak olmasından dolayı heyecan ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 


İlk etapta Özmaya ve Büyük Postane arasında kalan bölgede kentsel dönüşüm uygulanacağını ifade eden Başkan Alemdar Öztürk, "Bu bölgeye iş yerleri, sosyal konut, sosyal tesisler yapılıp teslim edilecektir. Ayrıca belediye binası ve belediye sosyal tesisleri, 5 yıldızlı bir otel ile nehir ıslahı, alış veriş merkezi ve yaşam merkezleri de söz konusu bölgede yapılacaktır" dedi. Kentsel dönüşümün 2. etabında Demir Köprü ile Çarşı Camii arasında kalan bölge, 3. etapta ise Atatürk Caddesi 'nin tamamının kentsel dönüşüme tabi tutulacağını belirten Öztürk, "Allah'ın izniyle Ceyhan'ı iktidarla buluşturduk. 


Seçim öncesinde söz verdiğimiz hizmetleri de Ceyhan'a kazandırıp ilçemizi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Ceyhan şehir merkezini halkımızla buluşturacağız. Hemşehrilerimizin Ceyhan nehrinden yeterince faydalanmasına imkan sağlayacağız." diye konuştu.


Ticari Hayat 


Geri Dön