17 / 04 / 2024

Ceylan Holding'in Yenibosna'daki 14.5 milyon TL'lik fabrikasını Eskidji satacak!

Ceylan Holding'in Yenibosna'daki 14.5 milyon TL'lik fabrikasını Eskidji satacak!

Ceylan Holding, Yenibosna'da bulunan fabrika binasının Eskidji Müzayedecilik tarafından satılacağını açıkladı



Ceylan Holding A.Ş., Yenibosna'da bulunan ve Elit Gayrimenkul Değerleme A.Ş. raporuna göre 14 milyon 585 bin TL değerindeki fabrikasını Eskidji Müzayedecilik aracılığıyla satılacağını duyurdu. 

Şirketten yapılan açıklama ve satılacak fabrikanın değerleme raporu şöyle;

"Şirketimizin %51 hissesinin sahibi olduğu fabrika binasının müzayede yöntemi ile satışı için Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş.'ne ile sözleşme imzalanmıştır.

İşbu özel durum açıklaması 09.03.2012 tarihli açıklamamızın güncelleme şablonu kullanılarak yapılması ve müzayede yöntemiyle satışa konu olan gayrimenkulün değerleme raporunun özet sayfasının eklenmesi amacıyla yapılmaktadır.   Şirketimizin yönetim kurulunun 09.03.2012 tarihli toplantısında;   Aktifimizde kayıtlı bulunan İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna Mahallesi, Maslak Mevkii, 21 Pafta, 2687 No'lu parselde kayıtlı 6.000 m2 alanlı arsa üzerinde yer alan kargir fabrika binasının (Taşınmaz) şirketimizin sahibi olduğu %51 hissesinin aşağıdaki satış koşulları dahilinde müzayede yöntemi ile satışı için Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş.'ne yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.   Müzayede ile Satış Koşulları: - Taşınmaz için belirlenen taban fiyat 5.000.000.- TL'sından (Beşmilyon Türk Lirası) az olmayacaktır.  Ekte sunulan değerleme raporunda sözkonusu gayrimenkulün %51'i için tespit olunan değer mevcut duruma göre 7.438.350 TL, yasal duruma göre ise 7.009.950 TL'sıdır. Söz konusu binanın çok ortaklı ve müzayede yöntemi ile satılacak olması nedeniyle taban fiyat 5.000.000 TL olarak tespit edilmiştir.   - Tercih edilen tamamının peşin ödenmesidir.   - Tamamı peşin olamadığı takdirde %50 peşin, %50 vadeli olabilir. Vade koşulları ile ilgili olarak;  a) Satış bedelinin %50'si vadeli olarak ödenecek ise;  ilk yıl için döviz bazında yıllık %8 oranında, TL olarak ödenecek ise yıllık %20 oranında faizlendirilecektir. Ancak; vade 1 yıldan fazla olduğu durumlarda ekonomik koşullar nedeniyle gerçekleşecek olası faiz artışları Alıcı'ya yansıtılacaktır.  b) Maksimum vade 5 yıldır.  c) Vadeli satışlarda taşınmazın tapu devri, vade sonunda ve satış bedelinin tamamının ödenmesi koşuluna bağlı olarak yapılacaktır.  d) Vadeli satışlarda taksitler aylık olarak düzenlenecektir.   Yönetim kurulumuzun kararı neticesinde yukarıdaki koşullarda Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş. ile 09.03.2012 tarihinde "Taşınmazın Müzayede İle Satışına Aracılık Hizmeti Sözleşmesi" imzalanmıştır.    Ek: Gayrimenkul değerleme raporu "Yönetici Özeti" sayfası. Sayın, Hissedarlarımızın bilgisine sunulur."    Satılacak Fabrika Binasının Değerleme Raporu İçin Tıklayın!  Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com

Geri Dön