24 / 04 / 2024

Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi neden bitmedi?

Ceylanpınar'da Küçük Sanayi Sitesi'nin yapımı için ismini duyuran Sanax İnşaat A.Ş neden bu kadar reklam kampanyalarının peşinde? Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Sanayi Sitesi neden bitmedi?



Ceylanpınar Küçük Sanayi Sitesi yapımını üstlenen inşaat firması Sanax İnşaat A.Ş için çok fazla çalışma olmamasına rağmen Ceylanpınar ilçe merkezi olmak üzere birçok yerde göze çarpar şekilde reklam kampanyaları yürütmesi bazı soru işaretlerine neden oluyor.Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız "Sanayi Sitesi neden bitmedi? 

Hikâye olmaya devam ediyor " haberlerinin ardından açıklama yapan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Cemal Tosun, kooperatif olarak yasal hükümlülük gerektiren bütün prosedürleri yerine getirdiklerini, yapım tarihi olarak belirtilen Mayıs 2013 değil, Haziran 2014 olduğunu belirtti. İnşaat çalışmalarının mali ödemelerle paralel olduğunu kaydeden Tosun, kooperatif adına kayıtlı bazı arsa ve arazilerin satışının gecikmesi, bazı üyelerden tahsil edilmesi gereken ödemelerin alınamaması nedeniyle inşaat çalışmalarının aksadığını belirtti. 

Sanayi Sitesi yapımının gecikmesi ile ilgili yapılan açıklama mantıklı olsa da, yapımını üstlenen Sanax İnşaat A.Ş'nin ortada sadece yapımı biten 5 katlı bir bina dışında çalışması olmamasına rağmen, başta Ceylanpınar olmak üzere çevre il ve ilçelerde devasa boyutlarda reklam kampanyası yürütmesi akıllara birçok soru işaretleri getiriyor. Yapımını bitirdiği 5 katlı bina için ilk zamanlarda Ceylanpınar şartlarında çok yüksek fiyat biçmesine rağmen, ilerleyen zamanlarda daire fiyatlarında neredeyse çeyrek fiyata kadar düştüğü görülüyor. 

İlçedeki bilboardların neredeyse tamamını yüksek fiyatlarla kiralayan, ulusal TV'lerde ekonomi programlarına sıkça katılan, bölge dergi ve gazetelerde boy gösteren inşaat firmasının yönetim kurulu başkanının henüz bitirmediği projeler üstüne neden bu kadar açıklama yaptığı gizemini koruyor. İlçede henüz bitiremediği sanayi sitesi, ilk zamanlarda rezidans fiyatı verip sonrasında çeyrek fiyata vererek sattığı birkaç daire ve temel atma aşamasında olduğu bir-iki yer dışında hiçbir çalışması olmayan bir firmanın, bu kadar reklam ve şatafata büyük miktarlarda para aktarması birçok soru işaretlerini beraberinde getiriyor. 

İşte akıllara gelen ilk sorular... 

1-Ortada gözle görünür bir çalışması olmayan Sanax İnşaat A.Ş neden bu kadar reklam peşinde? Amacı ne? 

2-Antalya merkezli olduğunu belirten söz konusu firmanın geçmişi ne kadar zamana dayanıyor? Bitirdiği projeler neler? 

3-Ekonomik olarak şimdiye kadar ilçeden şimdiye kadar bir kazanımı olmamasına rağmen reklam ve gösterişe sürekli bir para akışı sağlamasındaki sebep ne? Kaynağı kim? 

4-İlçede yapımını duyurduğu konut projeleri ile ilgili halktan peşinat olarak herhangi bir para alıyor mu? Alıyorsa ileride ödeme yapan vatandaşı mağdur etmeyeceğine dair herhangi bir sözleşmesi var mı? 



Ceylanpınar Gazetesi


Geri Dön