26 / 04 / 2024

Cezayir ile OPEC’ten ''OPEC+ grubunun üretimi azaltma kararına'' destek!

Cezayir ile OPEC’ten ''OPEC+ grubunun üretimi azaltma kararına'' destek!

Cezayir ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), OPEC+ grubunun petrol üretimini kısma kararını desteklediklerini söyledi.



Cezayir Enerji ve Maden Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Muhammed Arkab ile ile OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays arasında Cezayir başkentinde bir çalışma ve istişare toplantısı düzenlendi.

Bakan Arkab ve OPEC Genel Sekreteri Gays’ın, birkaç hafta boyunca uluslararası petrol piyasasının mevcut durumunu ve küresel petrol piyasalarını etkileyen spekülasyonları tartıştıkları, toplantıda kısa ve orta vadeli kalkınma beklentilerini paylaştığı belirtilmeli.

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!Açıklamada Arkab ile Gays’ın OPEC+ grubunun 1 Kasım itibarıyla küresel petrol üretimini günde 2 milyon varil azaltmayı amaçlayan anlaşmasının olumlu etkisine olan tam güvenlerini dile getirdikleri işaret edildi.

OPEC Genel Sekreteri Gays, 3 günlük resmi bir çalışma ziyareti için dün Cezayir'e gelmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön