20 / 04 / 2024

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Cezayir'de 5 bin kişilik cami yapılıyor!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya fahri doktora unvanı verdi. Tosyalı konuşmasında Cezayir'de 5 bin kişilik cami yaptırdıklarını ve Ramazan ayında tamamlanacağını belirtti.



Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin aldığı senato kararıyla Türkiye'nin çelik üreticilerinden Tosyalı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bölgenin global sanayi lideri olarak fahri doktora unvanına layık görüldü. Törende konuşan Fuat Tosyalı şunları söyledi: "Türkiye'de Gezi olayları yaşanırken, biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yeni yatırım için Cezayir'deydik. Oran'da Cezayirli Hasan Paşa'nın fetihten elde ettiği ganimetle yaptırdığı caminin resmini gördük. Bu resmi Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettik. O da çok duygulandı ve 'Peki, sen burada ne yapacaksın?' diye sordu. Ben de elde ettiğim ganimetle, gelecek nesillere hizmet edeceğimi söyledim. Sözümüzü tuttuk; Oran'da yaşayan Müslümanlar'ın ibadeti için 5 bin kişi kapasiteli camimizi bu ramazan ayında tamamlıyoruz."


GIDADA OYUNU DEĞİŞTİRECEK

Türkiye'nin ilk yassı çelik fabrikasını kurdukları Osmaniye'ye şimdi de Toyota'dan sonra Japonlar'ın en büyük yatırımı olan Tosyalı Toyo Çelik'in kazandırıldığını belirten Tosyalı, "2015'in başında başlattığımız bu yatırımı sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Ülkemizin en ileri teknolojiye sahip ve yüksek katma değerli yassı çeliğin bu tesislerde üretilecek. Ürünlerimiz, otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacak. Özellikle gıda sektöründe oyunu değiştiriyoruz" diye vurguladı.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Fuat Tosyalı, "Her babanın oğlu için hayalini kuracağı bu unvandan dolayı ailem adına çok gururluyum" ifadelerini kullandı.


Sabah




Geri Dön