26 / 04 / 2024

Cezayir'de yolsuzlukla suçlanan eski bakanlar ve emniyet müdürüne hapis cezası!

Cezayir'de yolsuzlukla suçlanan eski bakanlar ve emniyet müdürüne hapis cezası!

Cezayir'de Eski Emniyet Genel Müdürü Abdulgani el-Hemil, ailesi ve iki eski bakanın "gayrimenkul ve altyapı projelerinden yasa dışı kazanç elde etmekle" suçlandığı dava sonuçlandı.



Cezayir'de eski Emniyet Genel Müdürü Abdulgani el-Hemil, ailesi ve iki eski bakanın "gayrimenkul ve altyapı projelerinden yasa dışı kazanç elde etmekle" suçlandığı dava, bugün Başkentteki Sidi Said Mahkemesi'ndeki duruşmada sonuçlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mahkeme, Hemil hakkında "haksız servet, para aklama ve kamuyu zarara uğratmak" suçlarından 15 sene hapis cezasının yanı sıra 8 milyon Cezayir dinarı (yaklaşık 70 bin dolar) para cezasına da hükmetti.

Aynı davada tutuksuz olarak yargılanan Hemil'in eşi, iki yıl hapse mahkum edilirken, dört oğlunun ise 3 ila 10 sene arasında ayrı ayrı hapis cezalarına çarptırıldığı bildirildi.

Mahkemenin başka bir yolsuzluk davası sebebiyle tutuklulukları süren eski Sağlık Bakanı Abdulmelik Budiyaf, Bayındırlık Bakanı Abdulgani Zalan, hakkında üçer yıl hapis cezası verdiği belirtildi.

 Kararların, temyize açık olduğu belirtildi.

ığı eleştirisinde bulunmuştu.


Geri Dön