29 / 03 / 2024

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor



CHP, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması için kanun teklifi hazırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TBMM Başkanlığına sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nde, Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Veli Ağbaba'nın imzası bulunuyor.

Verilen teklif, Kovid-19 salgının yol açtığı sosyal ve ekonomik sorunlarla mücadele kapsamında, sicil affı, MTV’nin ikinci taksitinin alınmaması, esnafa faizsiz kira kredisi, işyeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor.

Esnaf ve sanatkarların, bankalardan altı aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanabilecek ve kullanılan bu kredinin faiz giderleri de devlet tarafından karşılanacak.

Gelir Vergisi Kanunu uyarınca işyeri kira ödemelerinde de stopaj kaldırılacak.

Teklifin gerekçesinde, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 11 Mart 2020 tarihinde küresel salgın hastalık ilan edilen yeni koronavirüsün (Kovid-19), Türkiye'ye olan etkilerinin hafifletilmesi amacıyla çeşitli önlemler alındığı fakat bu önlemlerin yeterli olmadığı savunuldu.

 Özellikle iş yerlerini kapamak zorunda kalan esnafın ve bu iş yerlerinde çalışan vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı belirtilen gerekçede, esnafın çarkları yeniden döndürebilmek için ek desteğe ihtiyaç duyduğu bildirildi.
 


Geri Dön