18 / 04 / 2024

CHP’den Kanal İstanbul yanıtı!

CHP’den Kanal İstanbul yanıtı!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yaptı.



CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak “Söke söke bu parayı uluslararası tahkim yoluyla sizden alırlar” açıklamasıyna, “Tahkim nedir gayet iyi biliriz. Ucunu Londra’ya bağladığınız o mahkemelerde, davaların hepsini kazanırız. Ha olur da kazanamazsak... Devleti, milleti bu zarara sokanlara, bu projeler imzalanırken, yönetimde olanlara rücu ederiz. Bu paraları yedi göbek sülalelerinden, söke söke alırız” yanıtını verdi.

CHP’den Kanal İstanbul yanıtı!

Hürriyet'te yer alan habere göre, Faik Öztrak'ın CHP MYK toplantısı sonrasındaki açıklaması şu şekilde:

“Millet ittifakının iktidarında, ‘Talan İstanbul Projesine tek kuruş çalışmayacak. Milletten alınan ne varsa, söke söke geri alıp, sahibine vereceğiz’ dedik. Erdoğan çıktı, bizi devleti bilmemekle suçladı. ‘Uluslararası tahkimde, O parayı sizden söke söke alırlar’ dedi. Yani Erdoğan da, partisinin grup başkanvekili gibi millet ittifakının iktidara geleceğini kabullendi.

Hafta sonu üniversite sınavları vardı. Duyuyoruz ki sorular oldukça zormuş. Neden bu kadar zor sorular soruldu? Boş kalacak kontenjanlara Katarlı öğrencileri doldurmak için mi?

1 Temmuz’a birkaç gün kaldı. İstanbul Sözleşmesi sona eriyor. TBMM’nin iradesi yok sayıldı. Tek bir kişi, tek bir imzayla koskoca ülkeyi, kadına ve aile içi şiddeti önlemeye dönük bu uluslararası sözleşmeden çıkardı.”

 

MetroPOLL'den Kanal İstanbul anketi!


Geri Dön