29 / 03 / 2024

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları usulsüz olarak turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk rant elde ettiği ortaya çıktı.



Bir yıl önce CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yolsuzluk ve rüşvet gerekçesiyle görevden alındığı İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde yolsuzluklara bir yenisi daha eklendi.

Battal İlgezdi'nin 2 yıl hapsi isteniyor!

Sabah Gazetesi'nden Kenan Kıran'ın haberine göre CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu ile CHP Ataşehir Meclis üyesi Mustafa Aldoğan'ın imar planlarında evrakta sahtecilik yoluyla değişiklik yaparak milyonluk rant elde ettikleri ortaya çıktı.

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

YEŞİL ALANI İMARA AÇTI

Şikayet konusu olay, İstanbul Büükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planında, Ataşehir Yenisahra Mahallesi 2627 ada 5,8,9 ve 10 parselleri Göztepe- Ataşehir-Dudullu metro güzergahı olarak belirlenmesiyle başladı. Büyükşehir Belediyesi, 2015'te bu parselleri içeren imar planında alana inşaat yapılmasını kısıtladı, planda söz konusu alanları 'park ve bahçe' olarak belirtildi. 

Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Cemal Şerifoğlu, imara kapatılan araziler arasında yer alan kardeşine ait arsayı, değeri düşmesin diye yasaları ihlal ederek 'turizm ve ticaret alanı' başlığında imara açtı.  Meclis Üyesi Mustafa Aldoğan ve akrabalarına ait 'yeşil alan' statüsündeki arsalar da aynı yöntemle planlarda 'turizm ve ticaret alanı' olarak değiştirildi.

Ataşehir Belediyesi'nden yeşil alan vurgunu açıklaması!


Geri Dön