26 / 04 / 2024

Çiftçi Towers'ta neler oluyor?

Çiftçi Towers'ta neler oluyor?

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Taner Kozanoğlu, Çiftçi Towers için meclise soru önergesi verdi. Kozanoğlu, imar planına göre taban alanı yüzde 40 olan kat sayısının neden yüzde 80'e çıkarıldığını sordu.



Boğaziçi alanı ve etkileme bölgesinde olan bina inşaasında aykırı bir yapılaşma olduğunu söyleyen Kozanoğlu, "Yasalar ve imar mevzuatları yok sayılarak inşa edilen Çiftçi Tovvers'ta imar planına göre yüzde 40 olması gereken taban alanı kat sayısı yüzde 87 seviyesine kadar yükseldi! Yükseklik 15 metre yerine 180 metreye çıkarıldı?" diye sordu.

 

İBB Meclisinin CHP'li Üyesi Av. Taner Kozanoğlu hazırladığı önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak İBB Başkanı Topbaş'a şu soruları sordu:  "Neden göz yumulmuştur? 

"2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nun 10. Maddesine göre, Boğaziçi alanında ve etkilenme bölgesinde kalan bir arazi üzerinde en fazla 15,5 metre yüksekliğinde 5 katlı konut alanı inşa edilebilirken, Çiftçi Tovvers projesinde 180 metre yüksekliğinde iki rezidans kulesinin inşasına neden izin verilmektedir? Boğaziçi Kanunu'na göre Boğaz'ı gören arazilerde inşa edilecek konut yapılarında, taban alanının imar parseli alanına oranını gösteren taban alanı kat sayısının yüzde 15'i geçemeyeceği belirtilmektedir. Çiftçi Tovvers'ta imar planına göre yüzde 40'a neden çıkartılmıştır? Projenin uygulanmasında ise taban alanı kat sayısının yüzde 87 seviyesine kadar yükselmesine neden göz yumulmuştur?" 


Bizim Anadolu


Geri Dön