27 / 04 / 2024

Çiftçiler buğdayda taban fiyatı beklerken, Bakanlık Hindistan buğdayına geçit vermedi! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Çiftçiler buğdayda taban fiyatı beklerken, Bakanlık Hindistan buğdayına geçit vermedi! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Buğday arzıyla ilgili olarak dünyada ve Türkiye'de sorunlar yayılırken, milyonlarca çiftçi de yeni hasar sezonunun başlamasıyla birlikte TMO'nun açıklayacağı 2022 buğday taban fiyatını bekliyor. Peki buğday fiyatları bugün kaç TL? 2022 buğday taban fiyatı ne kadar? 30 Mayıs 2022 buğday fiyat listesi



Pinar Demircan

Buğday arzıyla ilgili olarak dünyada ve Türkiye'de sorunlar yayılırken, milyonlarca çiftçi de yeni hasar sezonunun başlamasıyla birlikte TMO'nun açıklayacağı 2022 buğday taban fiyatını bekliyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Hindistan menşeili buğday ithalatı için sosyal medyada yer alan söz konusu firma tarafından ithalat başvurusunda bulunulduğunu, Hint sürmesi hastalığı sebebiyle buğdayın yurda girişine izin verilmediğine dikkat çekti. 

Çiftçiler buğdayda taban fiyatı beklerken, Bakanlık Hindistan buğdayına geçit vermedi! 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Bitki Sağlığı Yönetmeliği kapsamında, Hint sürmesi (Tilletia indica) hastalığı olan buğdayların, ülkeye girişine izin verilmiyor ancak bu uygulama yalnızca Hindistan değil tüm ülkelerden gelen buğday ithalatı için yapılıyor. 

Yeni hasat sezonunun başlamasıyla birlikte, çiftçiler, TMO tarafından açıklanacak 2022 buğday taban fiyatını merak ediyor. TMO tarafından 17 Mayıs-10 Ağustos 2022 tarihlerinde 48 bin tonluk buğday ithalatı yapılacağı belirtilirken, 2022 buğday taban fiyatının buğday üretimine teşvik sağlaması öngörülüyor. 

Peki buğday fiyatları bugün kaç TL? 2022 buğday taban fiyatı açıklandı mı? 30 Mayıs 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Edirne Ticaret Borsası, Konya Ticaret Borsası fiyat listesi... 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön