27 / 04 / 2024

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

Çiftçilerden buğday fiyatları için dikkat çeken açıklamalar geldi. Maliyet artışları karşısında sıkıntılı günler geçiren çiftçiler buğday taban fiyatının 7 TL olmasını beklediklerini açıkladı. Peki güncel buğday fiyatları kaç lira? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...



Çiftçiler artan maliyetler sebebiyle üretim yapmakta zorluk çekiyor. Kuraklık ve girdi maliyetlerinde yaşanan yükselişler sebebiyle sıkıntılarla karşılaşan buğday üreticilerinin de gözleri hasat öncesi fiyatların açıklanmasına çevrildi.  

Tarım alanlarının vazgeçilmez bitkisi olan buğday, Türkiye için stratejik öneme sahip. Türkiye'nin pek çok bölgesinde yapılan buğday tarımında en önemli ve en keyifli işlerden biri de yatiştirilen ürünün hasatı ve harman edilmesi. Hasata; bölgelere göre Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında başlanıyor.

Çiftçilerden buğday için 7 lira talebi! İşte 9 Mayıs 2022 güncel buğday fiyat listesi...

Üreticiler, yaşanan kuraklık ve girdi maliyetlerindeki artış sebebiyle bu yıl verimin düşeceği tedirginliği yaşıyor. 

Peki buğday üreticileri buğdayın taban fiyatının kaç lira olmasını istiyor? Buğday taban fiyatı ne zaman belirlenecek? Çiftçilerin konuyla ilgili beklentileri neler? İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön