19 / 04 / 2024

Kırmızı et alamayan vatandaş balığa yöneldi! İşte 3 Mayıs 2022 Migros, Carrefoursa balık fiyat listesi...

Kırmızı et alamayan vatandaş balığa yöneldi! İşte 3 Mayıs 2022 Migros, Carrefoursa balık fiyat listesi...

Artan kırmızı et fiyatları vatandaşı balık etine yönlendirdi. Peki balık fiyatları ne kadar?  Migros, Carrefoursa balık fiyatları kaç lira? İşte 3 Mayıs 2022 Migros, Carrefoursa balık fiyat listesi...



Yüksek enflasyon vatandaşın alım gücünü etkilemeye devam ediyor. Son zamanlarda art arda zamlanan kırmızı et fiyatlarından sonra vatandaşlar balık etine yönlemeye başladı.  Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) dana kıymanın kilosu 83 TL'den dana kuşbaşı ise 92 TL'den satışa sunuluyor. Et fiyatları bölgelere, market ve kasaplara göre farklılıklar gösterirken şarküterilerde 150 TL'yi buluyor. Karaköy balık pazarında ise hamsi ve istavritin kilosu 50,  büyük boy deniz çuprası 75, barbun 95, ve levreğin tanesi 70 TL'den alıcı buluyor. 

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre: balık pazarındaki esnaf Ramazan ayı olmasına rağmen satışların iyi olduğunu kaydediyor. Öte yandan İstanbul’da bulunan semt pazarlarında da balık ürünlerinin yoğun olarak talep edildiğini ifade eden balıkçı esnafı, balığın et ve yeşilliklere göre daha uygun olduğunu belirtiyor.

Kırmızı et alamayan vatandaş balığa yöneldi! İşte 3 Mayıs 2022 Migros, Carrefoursa balık fiyat listesi...

“Et açığı rahat şekilde balıkla telafi edilebilir”

Balık fiyatlarının Ramazan ayından önce de et fiyatlarının altında kaldığını ifade eden Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Sarı, şu anda balığın revaçta olduğunu söyledi. Kırmızı et açığını çok rahat şekilde balıkla telafi edilebileceğini belirten Ali Sarı, yaklaşık 1 milyon ton balık yakaladıklarını aktardı. Şu an TL’nin değer kaybetmesinden ve balık fiyatlarının yurt dışına göre uygun olmasından dolayı dış pazarlardan talep edildiğini anlatan Ali Sarı, “Avlanan balıklar hemen yurtdışına gidiyor. Bizim paramıza göre baktığınız zaman onlar için bedava gibi bir şey haline geliyor” dedi.

Balığın Ramazan ayında fazla tüketilmeyen bir ürün olduğunu ifade eden Ali Sarı, şu an büyük balıkçılar tarafından avlanan hamsi ile istavritin yoğun olarak bulunduğunu kaydetti. Bir de küçük balıkçılar tarafından tutulan balıklar olduğunu bildiren Ali Sarı, “Bugün küçük balıkçılar tarafından yakalanan lüferin tanesi sadece hallerde 80 liradan satılıyor. Bizim üyeler balığı tutuyor ve onlara menşei belgesi kesiyoruz. Onlar da buldukları alıcılar aracılığıyla balıklar İstanbul’a gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde tekir balığı bekliyoruz ve tutup pazarlayacağız. Av yasağı da yaklaşıyor, fakat bizim balıkçıların yasağı yok. Çünkü bizim balıkçıların tekneleri 12 metrenin altında yer alıyor” diye konuştu. Peki zincir marketlerd balık fiyatları ne kadar? Migros, Carrefoursa balık fiyatları ne kadar? İşte 3 Mayıs 2022 Migros, Carrefoursa balık fiyat listesi... 


Geri Dön