24 / 04 / 2024

Kırmızı ete zam kapıda! TÜSEDAD başkanı zam tarihini açıkladı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi... 

Kırmızı ete zam kapıda! TÜSEDAD başkanı zam tarihini açıkladı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi... 

Kırmızı ete bir zam daha geliyor. Peki bu zam tüketiciyi nasıl etkileyecek? Kırmızı et fiyatları ne kadar olacak? Güncel et fiyatları ne kadar? İşte 6 Mayıs 2022 Carrefoursa, Migros, Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyat listesi...



Kırmızı et fiyatlarına zam kapıda. Son olarak Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yapmıştı. Yapılan zam Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş vatandaşın tepkisini çekmişti. Zammın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklama yapmış ve "Ramazan geldi, ramazanımızda da istiyoruz ki ucuz fiyatla vatandaşımıza Et Süt Kurumu’nda falan eti, kıymayı, kuşbaşını verelim" ifadelerini kullanmıştı. Fakat Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra kırmızı ete yüzde 10 zam gelmişti. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu'nun açıklamalarına göre kırmızı ete bir zam daha gelecek.

Kırmızı ete zam kapıda! TÜSEDAD başkanı zam tarihini açıkladı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi... 

Cumhuriyet'ten Seda Aktuğ'un haberine göre, Hayvan sayısında düşüş yaşandığı için fiyatların arttığını vurgulayan Solakoğlu, "Ben olaya üretici bakımından bakıyorum. Bir et kasaba gidene kadar birçok işlemden geçiyor. Bu nedenle de maliyet artıyor" dedi.

"ZAMLAR DEVAM EDECEKTİR"

Kırmızı et fiyatlarına pazartesi günü 7 lira daha zam geleceğini duyuran Solakoğlu, "Biz bu zammı Mayıs ayı içerisinde bekliyorduk ama erken oldu. Zamlar devam edecektir. Temmuz ayına kadar yüzde 25 zam bekliyoruz" diye belirtti.

1 Mayıs'ta yapılan yeni zamla, dana kuşbaşının kilosu 109 TL'ye ulaşırken 9 Mayıs tarihi itibarıyla yeni fiyatlar geçerli olacak. Perakendedeki mevcut fiyatların üzerine 7-9 TL civarı zam yansıyacak. Peki marketlerde güncel kırmızı et fiyatları ne kadar? İşte 6 Mayıs 2022 et fiyat listesi...


Geri Dön