18 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları resmen düştü! Bugün güncel buğday fiyatları kaç TL? 23 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları resmen düştü! Bugün güncel buğday fiyatları kaç TL? 23 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Milyonlarca çiftçi tahıl koridorunun ardından, son dakika buğday fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki buğday fiyatlarında son durum ne oldu? Bugün güncel buğday fiyatları kaç TL oldu? İşte İşte 23 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Polatlı ve Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi...



İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, buğday fiyatlarına ilişkin açıklamasında, "Şu anda bizler bir tahıl ambarı olan tarladayız. Şu anda fiyatlar savaştan da olan fiyatların altına düştü. Şu anda borsa fiyatları o kadar geriledi. Dünkü atılan imzalarla birlikte yüzde 6'nın üzerinde bir düşüş yaşandı. Bu çok önemli ve buna asla gölge düşürmemek lazım" ifadelerini kullandı ve şu anda fiyatların savaştan ve pandemiden önceki seviyenin altına düştüğünü belirtti. 

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatları resmen düştü! Bugün güncel buğday fiyatları kaç TL? 23 Temmuz 2022 fiyat listesi... 

Çiftçilere çağrıda bulunan Ömer Demir, şu anda hasata başlayanların endişe etmemeleri gerektiğini vurgulayarak, "TMO ürünleri 7 bin 500 liraya satın alıyor. Burada fiyatlar gerilese bile TMO aynı fiyattan satın alacak. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dünyada şu anda üreticiye en yüksek fiyatı veren ülkeler arasında ön sıralardayız" açıklamasında bulundu. 

Tedarikçileri Derneği Başkanı Gülfem Eren de buğday fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Tahıl ihracatı güvenli şekilde yapıldığında zaten düşüş eğiliminde olan dünya buğday fiyatlarının bir miktar daha düşebileceğini düşünüyoruz" diye konuştu ve fiyatlardaki düşüşün Toprak Mahsulleri Ofisinin yapacağı ithalatla stoklara takviye imkanına olanak tanıyacağı gibi gıda enflasyonunun düşürülmesine de olumlu katkı sağlayacağının öngörüldüğünü aktardı. 

Peki buğday fiyatlarında son durum ne oldu? Bugün güncel buğday fiyatları kaç TL oldu? İşte İşte 23 Temmuz 2022 arpa, buğday ve mısır TMO, Polatlı ve Edirne Ticaret Borsası fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön