26 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Küçükbaş hayvan yetiştiricileri hibe desteği veriliyor!

Çiftçiler dikkat! Küçükbaş hayvan yetiştiricileri hibe desteği veriliyor!

Gübre, elektrik, yem gibi maliyetlerdeki büyük artışlar nedeniyle zorlanan üreticilere yeni tesis, tesislerin tamamlanması ve modernizasyonu için 7 milyon liraya kadar hibe desteği verilecek.



Girdi maliyetlerinin artması nedeniyle oldukça zor bir dönem geçiren besiciler için önemli bir müjde geldi. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine hibe desteği yapılacağı duyurusunda bulundu. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında et ve süt üretimi konusunda yetiştiricilere çeşitli destekler verilecek. Koyun, keçi yetiştiricilerine yönelik olarak yeni tesis, tamamlanmamış yatırımların tamamlanması, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve yatırımın modernizasyonu gibi projelerde hibe desteği verileceği açıklandı.

Projelerini sunarak hibelerden yararlanmak isteyenlerin başvurularını 09.12.2022 - 10.02.2023 tarihleri arasında veri giriş sisteminden yapması gerekiyor.

Konuyla ilgili Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda 75 baş kapasiteli yatırımları hibe desteği verileceği kaydedildi.

Küçükbaş hayvanlar için; sabit yatırım projelerindeki et / süt koyunculuğu ile et / süt keçiciliği yapılan tesislere en az 75 baş kapasiteli olmaları şartıyla başvuru yapılabileceği belirtilirken, bu tesislerin inşaat giderleri ve ağıl için ekipman başvurularının hibe desteği kapsamında olduğu ifade edildi.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği hibe desteğinden yararlanmak için, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayıt sistemlerinde kayıtlı, kamudan bağımsız tüzel kişiler ile kamu görevlisi olmayan tüm gerçek kişiler başvuruda bulunabilecek. Başvuruya konu olarak tesis başvuru sahiplerine ait olabileceği gibi 5 yıl süreyle kiralanarak proje uygulamak da mümkün olabilecek.

Yapılan açıklamaya göre hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 1.000.001 TL. Yapılacak yeni tesisler için 7 milyon TL’ye, kısmen yapılmış tesislerin tamamlanması için 5 milyon TL’ye, mevcut tesislerin kapasitelerinin artırılması veya teknolojilerinin yenilenerek modernizasyonu için ise 4 milyon TL’ye kadar proje hazırlanabileceği ifade edildi. Proje hazırlayarak hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler teknik destek ve ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilecek. Başvurular 10 Şubat'a kadar veri giriş sisteminden yapılacak.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön