23 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

Çeşitli sebeplerden dolayı verimini kaybeden çiftçilere verilecek kuraklık desteğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.



Çeşitli nedenlerle verimini kaybeden çiftçilere verilecek kuraklık desteğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. TARSİM tarafından gerçekleştirilecek denetimlerin ardından kuraklığa destek çalışmaları hız kazandı. Peki, çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek? 2021 Kasım kuraklık desteği ne kadar? İşte konuyla ilgili merak edilenler...

A Haber'de yer alan habere göre; Kuraklık desteği ne zaman verilecek? Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere verilecek kuraklık destekleri konusunda araştırmalar devam ediyor. Verim kaybına göre gerekli incelemelerin yapılması ve çiftçilere verilecek kuraklık desteğine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ödemelerin ne zaman yapılacağı merak edilmeye başlandı. Peki, çiftçiye kuraklık desteği ne zaman verilecek? 2021 Kasım kuraklık desteği ne kadar? İşte cevaplar...

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

KURAKLIK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen tarım havzalarında yetersiz yağış nedeniyle. kuru koşullarda üretilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut ve mercimek ürünlerinde yüzde 30 ve üzerinde verim kaybı yaşayan çiftçilere destek ödemesi yapılacak. 

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

KURAKLIK DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Unutulmamalıdır ki, kuraklık destek ödemesinin tarihi henüz belli değil. İllerin tarım müdürlüklerinin farklı tarihlerde açıklamaları nedeniyle kuraklık destek ödemelerinin Kasım ayı itibarıyla başlaması bekleniyor.

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

KURAKLIK DESTEĞİ NE KADAR?

* Yüzde 30-39 arasında olanlara dekar başına 30 TL,
* Yüzde 40-49 arasında olanlara dekar başına 40 TL,
* Yüzde 50-59 arasında olanlara dekar başına 50 TL,
* Yüzde 60-99 arasında olanlara dekar başına 60 TL,
* Yüzde 70-79 arasında olanlara dekar başına 70 TL,
* Yüzde 80-89 arasında olanlara dekar başına 80 TL,
* Yüzde 90-99 arasında olanlara dekar başına 90 TL,
* Yüzde 100 kayıp yaşayanlara dekar başına 100 TL.

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!

Çiftçiye destek müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön