19 / 04 / 2024

Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği yönetmeliği olan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik gereğince konut devlet desteği ne zaman verilecek?



Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği yönetmeliği olan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan kimseler, konut devlet desteğinden yararlanabiliyor. Bunun için konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış olması gerekiyor. 


Devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması, gerekir. 


Peki, başvurusu onaylanan kimselere konut devlet desteği ne zaman verilecek?


Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

2016 yılında yapılacak ilk başvurular için ilk devlet desteği 3 sene sonra; 2019'da alınabilecek. Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödeniyor.


Ödeme almak isteyen katılımcıların bankaya yaptıkları müracaat sonrasında, Banka ay içerisinde yapılan Devlet katkısı ödeme başvurularını kontrol eder ve takip eden ayın ilk on işgünü içerisinde Bakanlığa gerekli belgeleri iletiyor.


Bakanlık da ilk on işgünü içerisinde kontroller sağlandıktan sonra devlet katkısını bankaya aktarır. Banka, Devlet katkısını en geç Bakanlıkça aktarılmasını takip eden işgünü kendi nezdindeki hak sahibinin hesabına aktarır veya hak sahibinin kullanıma hazır hale getiriyor.



Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön