26 / 04 / 2024

konut devlet desteği

konut devlet desteği

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, "Torba Tasarı" olarak bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda inşaat sektörünü ilgilendiren 6 düzenleme bulunuyor.

İşte konutta 2017 teşvikleri!

Hükümet KDV, damga vergisi ve tapu harçlarında birçok düzenleme yaptı. Söz konusu düzenlemeler ile konut almak isteyenler için gerçek bir fırsat dönemi başladı..

Yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile devlet, ilk defa konut almak için hesap açarak para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Konut devlet desteği başvuruları haftaya başlıyor!

Devlet, ilk kez alacak olup peşinat için para biriktirenlere destekte bulunuyor. 26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik haftaya yürürlüğe giriyor..

Konut devlet desteği ne zaman başlıyor?

Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanan ancak o tarihte yürürlüğe girmeyen konut devlet desteği yönetmeliği önümüzdeki ay içinde yürürlüğe giriyor..

Konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği yönetmeliği olan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik gereğince konut devlet desteği ne zaman verilecek?

Konut devlet desteği nasıl hesaplanır?

Devlet, ilk kez konut alacak kimselere bazı koşullarda destek sağlıyor. Peki, devlet desteği koşulları nelerdir? Başvusuru onaylanan katılımcıya ne kadar devlet desteği verilir? Konut devlet desteği nasıl hesaplanır?

10 soruda konut devlet katkısı!

Devlet, ilk defa konut almak için para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, konut hesabı ve devlet katkısı koşulları nelerdir? Bu yardımdan kimler yararlanabilir? İşte 10 soruda konut hesabı ve devlet katkısı..

İlk konutunu alana devletten 15 bin TL destek!

Bankada çeyiz hesabı açanlar, en az 3 yıl sistemde kalmaları, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliği yapmaları halinde devlet katkısı alacak. Torba Yasa'daki düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut devlet desteği almak için gerekenler!

Konut devlet desteği almak için gerekli koşulları yerine getiren kimseler, konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı alabiliyor. Peki, konut devlet desteği almak için gerekenler nelerdir?

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liralık konut desteği için de düğmeye basmıştı. Peki Aile Bakanlığı'ndan 500 bin TL'lik konut desteği nasıl alınır? 500 bin TL'lik konut desteği için kimler başvurabilir? 

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Ticaret Bakanı Bolat, KOOP-DES'te kadın kooperatiflerine ilişkin hibe tutarlarının artırıldığını açıkladı. Peki, Devlet hibe desteği ne kadar oldu? KOOPDES hibe desteği ne kadar, kaç TL?

Devlet, 25 yaş altındaki öğrencilere ulaşım desteği olarak 750 TL sunuyor!  Başvuru koşulları neler?

Belirli yaşın altında olanlar için devlet, ulaşım yardımı yapmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan açıklamaya göre ulaşım desteği olarak 750 TL sunuluyor. Şart olarak belirlenen o yaşın altında olanlar bu destekten yararlanabilecekler.  İşte ulaşım desteği detayları…

Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Millet İttifakı, gençlere devlet desteği kapsamında 18-26 yaş aralığındaki herkese aylık 2.500 TL ödeme yapılacağı sözü verdi. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan bu müjde, gençler arasında sevinçle karşılandı.

Çalışmayana, emekliye ve çalışana devlet desteği! Anında tek şartla 2500 TL yardım!

Emekli vatandaşa, çalışana, çalışmayan kişilere devlet desteğinde bulunulacak. İşte detaylar!

Bu desteği duyan çılgına döndü! Toplamda elinize 7500 TL geçecek! Bu habere hemen bakın

Bir destek ödemesi de 18 yaş üstü gereksinim sahibi kişilere verilecek olan devlet desteği ile ilgili detaylar merak ediliyor. 1 sene boyunca alacağı bu desteğin nasıl alınabileceği ile ilgili detaylar haberimizde.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin! e-Devlet mazot gübre desteği sorgulama...

Çiftçiler mazot ve gübre desteği ödemelerini merak ediyor. Mazot gübre desteği hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin! e-Devlet mazot gübre desteği sorgulama...

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

konut devlet desteği Haberi

konut devlet desteği

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Torba tasarıda konut üreticisi ve alıcısı için yeni birçok düzenleme bulunuyor. Sektör temsilcileri genel olarak tasarıya giren maddeleri sektörün canlandırılması açısından sevindirici buldu. İşte, Yeni Torba Tasarı'da sektörü ilgilendiren 6 düzenleme.. 

1-)  Hacizli mal düzenlemesi
Yeni Torba Tasarı ile, amme borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna imkan verilmek suretiyle kamu alacaklarının tahsilatında etkinliğin artırılması amaçlanıyor. Haczedilen malların ilgili kanuna göre tespit edilen değeri esas alınarak tahsilat yapılması ve buna bağlı olarak haczin kaldırılabilmesine imkan veriliyor.

Buna göre, Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince haczedilen mal üzerindeki hacizler şu şartların sağlanması halinde kaldırılacak:

"Hacizli malın ilgili kanunda sayılan mallardan olması. Hacizli mala biçilen değer ile...