23 / 04 / 2024

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!

AK Parti, Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde özellikle tahıl ve bakliyat üreticilerini etkileyen kuraklık için seferberlik başlattı.



AK Parti, Türkiye'nin belli başlı yerlerinde tahıl ve bakliyat üreticilerini olumsuz etkileyen kuraklık için harekete geçti.

Üreticinin sorunlarının çözüm bulunması için çalışmalar başlatılırken, ücretsiz tohum, mazot ve gübre yardımı gündemde. Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığın etkilerini tüm boyutlatıyla görmek için sahaya inip tespitler yapıyor. Tarlada kalan ürün ile ilgili gelişmeler bu çalışmalar sonrasında şekil alacak.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; tüm dünya koroanvirüsle mücadele ederken aynı zamanda kuraklık ile de mücadele etmeye başladı. Türkiye'nin belli  başlı bölgelerinde özellikle tahıl ve bakliyat üreticilerini etkileyen kuraklık için AK Parti harekete geçti. Sıkıntı yaşayabilecek üreticinin sorunlarının çözmek için çalışmalar başlarken, ücretsiz tohum, mazot ve gübre yardımı da  gündemde yerini alıyor.

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!

ÜCRETSİZ GÜBRE ÖNERİSİ

Kuraklık, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Akdeniz'in iç kısımlarında etkisini gösteriyor. Hükümet  çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na olan borçlarını ertleme kararı aldı.

Çiftçiler, AK Partili milletvekillerine Türkiye'nin her yerinde kuraklık nedeniyle gelinen noktayı anlatıp sorunlarının giderilmesi için çözüm istedi. Kuraklık özellikle bakliyat ve tahılı etkiliyor hal böyle olunca AK Parti de çözüm için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  kuraklık hakkında bilgi verilerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye konu iletildi.  Tavsiye olarak da, "ürünü tarlada kalan çiftçilere, tarımsal destek ödemesi yapılması, önümüzdeki yıl ücretsiz tohum, gübre ve mazot verilmesi"  gibi maddeler sıralandı.

Çiftçiye müjde! Ücretsiz tohum ve mazot yardımı!

HAZIRLIKLARA BAŞLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklığın etkilerini tüm boyutları ile görmek ve incelemek çin sahaya inerek tespitler yaparak, tarlada kalan ürün ile ilgili de yapılan çalışmalar sonrasında bir çözüm bulunacak.

Çiftçiye müjde! 2021 mazot ve gübre desteği!

Çiftçiye müjdeli haber! Ödemeler başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön