26 / 04 / 2024

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Çiftçiye dev tohum ve gübre desteği müjdesi geldi. Belediyeler, ayçiçeği üretecek çiftçiler için ayçiçek tohumu ve gübre desteği sağlıyor...



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle geçen birkaç ayda karşı karşıya kalınan ayçiçek problemi tarihe karışıyor. Pek çok kentte belediyeler ve il tarım müdürlüklerince başlatılan seferberlik kapsamında ayçiçeği üretimi yapan çiftçilere ayçiçeği tohumu ve gübre desteği sağlanıyor. 

Çiftçilere tohum ve gübre desteği müjdesi! Belediyelerden üreticilere dev destek başladı! 

Savaşla birlikte tırmanışa geçen ayçiçek yağı fiyatları, tedarik sorunlarına neden oldu. Savaştan önce Avrupa’da 1,50 avronun altında olan ayçiçeği yağının litresi, tedarik sorunu ve fiyatların artacağı tedirginlikleriyle talebin de artmasıyla 5 avroya kadar yükseldi. Ukrayna senede 14,2 milyon ton üretim ile dünyanın en büyük ayçiçeği üreticisi konumundayken, Rusya 12,8 milyon ton üretimle 2'nci sırada yer alıyor. 

Pek çok kentte belediyeler ve il tarım müdürlüklerince başlatılan seferberlik kapsamında ayçiçeği üretimi yapan çiftçilere ayçiçeği tohumu ve gübre desteği sağlanıyor. Peki hangi belediyeler destek sunuyor? Çiftçilere tohum ve gübre desteği neleri kapsıyor? İşte ayrıntılar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön