25 / 04 / 2024

Çiftçiler ile Türkerler ayrıldı!

Çiftçiler ile Türkerler ayrıldı!

Çiftçiler ile Türkerler ayrıldı. Türkerler İnşaat’ın ismi Çiftçi Towers sahasından kaldırıldı. İnşaatı Çiftçiler Holding tek başına tamamlayacak...




Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Eskiler hatırlar. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü 1974 yılında açıldı. Köprü açılmadan önce bugün Zorlu Center’ın bulunduğu Karayolları arazisi aslında Çiftçiler Holding’e aitti.

Köprü yapımı sırasında bu arazinin 90 dönümü kamulaştırıldı. Ama arazinin bir kısmı da Çiftçiler’de kaldı. Çiftçiler Holding 1964 yılında Türkiye’de ilk kez kamyonet montaj faaliyetlerine başlamış bir kuruluş.

Uzun yıllar Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını bu arazi üzerindeki tesislerinde yaptı. Türkiye’nin ilk kamyon fabrikası olan Chrysler Kamyon İmalat ve Tic. A.Ş.’nin üç yerli ortağından da biri yine bu firma. 

Çiftçi Ailesi’ne ait bu arazi Türkiye’de otomotiv sanayinin geçmişinde izi olan bir bölge. İşte bu arazi üzerinde önce Zorlu Center yükseldi.

Sonrasında aile araziye Çiftçi Towers adıyla proje yaptı. Müteahhitliğini de Türkerler İnşaat’a verdi. İnşaat neredeyse tamamlanma aşamasında.  

Ancak geçtiğimiz gün yolumuz inşaatın önünden geçerken bir şey dikkatimizi çekti. Türkerler İnşaat’ın ismi şantiye sahasından kaldırılmış.

Bu gelişmenin peşine düştük. Öğrendiğimize göre, yola beraber çıkan Çiftçiler Holding ve Türkerler İnşaat bu projede ayrılmışlar. 

İnşaatı Çiftçiler Holding tek başına tamamlayacakmış. İşleri de Çiftçiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çiftçi bizzat üstlenmiş. Bu önemli gelişmeyi aktaralım istedik… 


Geri Dön