24 / 04 / 2024

Çiftçiler, yönetimi mahkemeyi veriyor!

Çiftçiler, yönetimi mahkemeyi veriyor!

Vedat Ali Özışık, kendilerinin şartlı olarak devrettikleri 250 bin metrekarelik araziyi mevcut yönetimin 50 trilyona satın alması üzerine, mevcut yönetimi yarın "Görevi kötüye kullanma ve kurumu zarara uğratma" iddialarıyla mahkeme veriyor.



Pancar Üreticileri Kooperatifi Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık, kendilerinin şartlı olarak devrettikleri 250 bin metrekarelik araziyi mevcut yönetimin 50 trilyona satın alması üzerine, mevcut yönetimi yarın "Görevi kötüye kullanma ve kurumu zarara uğratma" iddialarıyla mahkeme veriyor. 


HAPSE BİLE GİREBİLİRLER 


Eski Başkan Özışık, "Çiftçinin nasırlı ellerinin ve çiftçi ailelerinin, yetimlerinin kör kuruşunu bunlarda bırakırsam namerdim. Biz 1 liraya hastane yapılacak diye devrettik arsayı ama bunlar bugün aynı arsayı mahkeme yoluyla parasız alma imkanları varken, aksine 50 trilyon verip satın aldılar. Bu görevi ve güveni kötüye kullanmadır, mahkemeye vereceğiz ve zimmet davası da açacağız. İnanın bana hapse bile girmeleri söz konusu olabilir" dedi.

 

NE OLMUŞTU 


Eski Başkan Özışık döneminde Kocasinan Belediyesi'ne hastane yapılması şartıyla 1 TL karşılığı devredilen 250 bin metrekarelik şeker arazisi, Özışık görevden alındıktan sonra Milli Emlak'a devredilmişti. Oradan da TOKİ'ye devrolan arsa geçtiğimiz günlerde 50 trilyon lira değerle ihalede satılmıştı. İhaleye giren Kayseri Şeker Fabrikası yıllar önce 1 TL'ye devrettikleri arsayı yıllar sonra 50 trilyon liraya (eski parayla) satın almışlardı. 


Deniz Postası Gazetesi


Geri Dön