23 / 04 / 2024

Çiftçilerden peşin paraya buğday alınacak! Son tarih açıklandı iki gün içinde hesaplara yatacak

Çiftçilerden peşin paraya buğday alınacak! Son tarih açıklandı iki gün içinde hesaplara yatacak

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 yılı buğday fiyatlarını açıklamasının ardından çiftçiler tarladan hasat ettikleri buğdayı satmak için fiyat araştırması yapmaya başladı. Buğdayını TMO'ya satmak yerine alternatif arayanlara 'fiyat garantili satış' çağrısı yapıldı.



Toprak Mahsülelleri Ofisi 2022 buğday alım fiyatını açıkladı. Sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ve 1000 lira prim, arpaya ise ton başına 5 bin 500 lira ve 500 lira prim ödemesi yapılacak. ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticiler, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO'ya teslim edebilecek. Üreticiler paralarını ise yeni ekim döneminde alabilecek.

Ürettiği buğdayı peşin paraya satmak isteyen çiftçilere ise bekledikleri haber İBB'den geldi.

 Çiftçilerden peşin paraya buğday alınacak! Son tarih açıklandı iki gün içinde hesaplara yatacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek (İHE), yerli üreticiye destek olmak için İstanbullu çiftçilerden buğday alımı yapacak. Ürününü temmuz ayında fiyat garantisiyle satmak isteyen çiftçiler, 24 Haziran’a kadar İHE’ye başvurabilecek.

İHE, üretimde yaşanan yüksek girdi maliyetleri nedeniyle zor dönemlerden geçen çiftçilere destek amacıyla 2022 hasat döneminde, il sınırları içinde üretim yapan çiftçilerden doğrudan buğday alımı yapacak. Çiftçilerin, İBB'ye buğday satabilmesi için 'Çiftçi Kayıt Sistemi' ya da ziraat odası üyeliği bulunması gerekiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön