29 / 03 / 2024

Çiftçilere mazot destek ödemeleri yapılacak! Hesaplara bugün yatıyor kontrol etmeyi unutmayın

Çiftçilere mazot destek ödemeleri yapılacak! Hesaplara bugün yatıyor kontrol etmeyi unutmayın

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçlerin en önemli tarımsal girdi maliyetini oluşturan mazot destek ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu. Bakan Kirişci, pancar üreticisi çiftçiye nakdi avanslarının 24 Mayıs itibarıyla yatırılacağını açıkladı. İşte detaylar...



"18 LİRADAN 70 LİRAYA ÇIKARILDI"

Bakan Kirişci’nin paylaşımında yer verdi infografikte 2022 yılında pancar eken çiftçilere 1 ton pancar için verilecek nakdi avansların miktarının yüzde 290 artışla 18 liradan 70 liraya çıkarıldığı ve 3 defa ödenen avans sayısı 5 e çıkarıldığı bilgisi yer aldı.

Bakan Kirişci, çiftçilerin pancar ekim ve sulamaları için kullandıkları elektrik ve motorin masrafları için Türkşeker tarafından faizsiz olarak verilecek olan ilk nakdi avansların 24 Mayıs’ta çiftçilerin hesabında olacağını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön