24 / 04 / 2024

Çiftçilere TMO'dan son dakika fındık uyarısı! Fındık hangi şehirde kaç TL? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere TMO'dan son dakika fındık uyarısı! Fındık hangi şehirde kaç TL? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere TMO'dan son dakika fındık uyarısı geldi. Peki son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? Bugün fındık hangi ilde ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...



Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, serbest piyasada fındık fiyatının 42 TL'ye kadar gerilediğine dikkat çekerek, son dakika açıklamasında bulundu. Fındıkta hasadı bitirip, kurutma işlemini tamamlayan üreticiler, pazara ürünlerini indirmeye başladı. 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık alımlarına 22 Ağustos tarihinde randevulu sistemle başlanacağını açıklamasında sonra, randevu alan üreticiler, fındık teslimlerini sürdürüyor. 

Çiftçilere TMO dan son dakika fındık uyarısı! Fındık hangi şehirde kaç TL? 27 Eylül 2022 fiyat listesi... 

TMO, yeni sezon kabuklu fındık alım fiyatlarını yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite için kilosu 53 lira, levant kalite için 52 lira, sivri kalite için ise 51 lira şeklinde açıklarken; alımlar 31 Aralık tarihine kadar sürecek. 

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, serbest piyasada fındık fiyatının 42 Türk Lirası'na kadar düştüğüne dikkat çekerek, "Serbest piyasadaki fiyat oynamalarına karşı üretici, direnmeli ve sabretmeli; TMO’dan mutlaka fiyat almalı" ifadelerini kullandı. 

Çiftçilere TMO dan son dakika fındık uyarısı! Fındık hangi şehirde kaç TL? 27 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Trabzon’da alım noktasını ziyaret eden Güldal, "Eğer devlet ve TMO bu fiyatları vermeseydi üretici daha aşağıda bir fiyatta satacaktı fındığını. Serbest piyasada oluşan fiyatlarla ilgili üreticilerin yapması gereken sabırlı olsunlar" açıklamasında bulundu ve 1 haftada üretilen ürünün hepsini ne TMO'nun ne de herhangi bir kurumun alamayacağının altını çizdi. 

Güldal, konuyla ilgili açıklamasında, "31 Aralık tarihine kadar alımlarımız açık. Serbest piyasadaki fiyat oynamalarına karşı üretici direnmeli ve sabretmeli. TMO’dan mutlaka fiyat almalı" şeklinde konuştu. 

TMO fındık alım kriterleri konusunda üreticilerin, sık sık esneklik yapılması talebinde bulunduklarına dikkat çeken Güldal, "Üreticilerin 2022 yılı itibarıyla fındık üretimi ve kurutması mevsim şartları itibarıyla gayet makul gitti ama bazı bölgelerde mevsimsel olarak bazı sebeplerden dolayı fındıktaki kalite kayıpları söz konusu oluyor" dedi ve fındık alımlarındaki kriterlerin esasının bir mantığı olduğunu vurguladı. 

Peki son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? Bugün fındık hangi ilde ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön