20 / 04 / 2024

Fındık fiyatlarında büyük şok! Bugün fındık kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Fındık fiyatlarında büyük şok! Bugün fındık kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, şu an 10 bin tona yakın fındık aldıkların dikkat çekerek, bu yıl 20 bin tonu geçeceklerine dikkat çekti. Peki fındık fiyatlarında son durum ne? Fındık fiyatları bugün kaç TL? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...



Düzce'nin Akçakoca ilçesinde FİSKOBİRLİK'in Genel Kurulu'na katılan Bayraktar piyasada fındığa yönelik çok farklı fiyatların görüldüğünün altını çizdi. FİSKOBİRLİK olarak son beş seneden beri piyasayı takip edeceklerini belirttiklerini dile getiren Bayraktar, konuyla ilgili açıklamasında "'Piyasada oluşan rakamın 1 lira üzerinde fiyat vereceğiz.' diyoruz ama Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) kendine göre başka fiyatı var. 'İnsanlar zaman zaman TMO'ya niye uymuyorsun?' diyorlar" açıklamasında bulundu.

Fındık fiyatlarında büyük şok! Bugün fındık kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...
 
Geçtiğimiz sene TMO'nun 27 TL'den fındık altığını, piyasanın 35-40 TL olduğunu belirten Lütfi Bayraktar, "Dolayısıyla şöyle bir yaklaşım doğru olmaz; FİSKOBİRLİK, TMO yüksekse TMO'ya uysun, piyasa yüksekse piyasaya uysun. Sonuçta biz çarkı döndüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Bayraktar, üreticilerin desteği olduğu sürece piyasanın bir miktar üzerinde rakam vererek fındık almaya çalıştıklarına dikkat çekerek, "Şu an 10 bin tona yakın fındık aldık. Hedefimiz, her sene aldığımızın üstüne çıkmak. Şu an aldığımız, geçen senenin ortalamasının üzerinde. Bu sene muhtemelen 20 bin tonu geçeriz" ifadelerini kullandı. Bayraktar, işleyerek satın aldıklarının, bu nedenle aldıkları 20 bin ton fındığın aslında alıp satılan 100 bin ton fındığa bedel olduğunu aktardı. 

Peki fındık fiyatlarında son durum ne? Fındık fiyatları bugün kaç TL? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön