27 / 04 / 2024

Çiftçilerin kredi ve kira ödemeleri ertelendi!

Çiftçilerin kredi ve kira ödemeleri ertelendi!

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay ertelediklerini söyledi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlığının merkez, bağlı ve ilgili kuruluşları ile taşra teşkilatı çalışanlarının bayramını video konferans yöntemiyle kutladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlık bürokratlarının ve çalışanlarının bayramını kutlayan Pakdemirli, küresel salgın sebebiyle bu yıl Ramazan Bayramı'nı, araya mesafeler koyarak kutlamak zorunda kaldıklarını belirtti.

 

- Çiftçilerin kredi ve kira ödemeleri ertelendi

Çiftçilerin, mayıs ve haziran aylarında vadesi gelecek olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Hazine destekli kredi geri ödemelerini faizsiz olarak 6 ay ertelediklerini dile getiren Pakdemirli, "Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen ORKÖY kredilerinin taksitlerini, herhangi bir başvuru şartı aranmaksızın 3 ay süre ile erteledik. Hazineye ait tarım arazileri için nisan, mayıs ve haziran kiralarını 6 ay süre ile erteledik. Ayrıca yine Hazineye ait tarıma elverişli arazileri, üreticimize bedelsiz olarak tahsis edilmesini sağladık." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön