20 / 04 / 2024

Çiftçiye mazot ve traktör desteği haberi! İş arayıp da bulamayana yatırım fırsatı

Çiftçiye mazot ve traktör desteği haberi! İş arayıp da bulamayana yatırım fırsatı

Türkiye'de yarım asır önce köyden kente başlayan insan göçü kentlerde nüfus yoğunluğunun artmasına neden olurken köylerde yaşayanların sayısı iyice azaldı. Binlerce dönüm tarım arazisi ise üretim için ekilip biçilmeyi bekliyor.



Türkiye'de son dönemde yaşanan gıda krizi üretimdeki yapısal sorunları da gün yüzüne çıkardı. Yıllar önce köyde yaşayan insanların geleneksel tarım metodlarıyla ekip biçtiği araziler bugün modern tarım araçlarının gelişmesine rağmen boş kaldı. Belediyeler de arazilerin yeniden ihya edilmesi için çiftçilere yakıt ve traktör desteği sağlayarak üretimde yeniden bir ivme yakalamak için çalışmalar başlattı. 

Erzurum’da ekim yapan çiftçilere mazot desteğinde bulunulurken, kiralanan 22 adet traktörle tarlaların sürülmesi sağlandı. Bölgede ekilmeyi bekleyen binlerce dönüm araziye ekim yapılarak ekonomik katma değer sağlanması için projeler geliştirildi.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön