23 / 04 / 2024

Çiğli altgeçit istiyor!

Çiğli altgeçit istiyor!

Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşımın kolaylaştırılması için bölgeye bir altgeçit yapılması gerektiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu göreve çağırdı




Ak Parti  İzmir  Milletvekili Nesrin Ulema, Şubat 2015'te hizmete girecek olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşımın kolaylaştırılması için bölgeye bir altgeçit yapılması gerektiğini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu göreve çağırdı


Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapım çalışmalarını inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hastaneye özellikle Çiğli yönünden gelecek vatandaşların ulaşım güvenliğini sağlamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bölgeye altgeçit yaptırması gerektiğini söyledi.


1 milyon kişi yararlanacak

Hastanenin Dikili, Menemen, Aliağa, Çiğli İlçeleri'nde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere 1 milyon kişiye hizmet vereceğini vurgulayan Ulema, "Vatandaşların hastaneye ulaşımının kolaylaştırılması, olası kazalar ve can kayıpları yaşanmaması için bölgeye bir altgeçit yapılması şart. Bu noktada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu göreve çağırıyoruz" dedi. Çiğli'den gelen vatandaşların hastane bölgesine geçmek için kendilerince çözümler ürettiğini ve bunun da tehlikeye davetiye çıkardığını kaydeden Ulema, Kocaoğlu'nun da bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunurken, kendisine AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Özgür Kaner, hastanenin yapımından sorumlu yetkililerden Kuzey Genel Sekreterliği Tıbbi Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Özgür Sönmez ve Buca Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yusuf Kurtulmuş da eşlik etti. 

AK Parti iktidarında geçen 12 yılda sağlık alanında reform niteliğinde düzenlemeler yapıldığını belirten Ulema, İzmir'e yapılan sağlık yatırımlarının değerinin 1 milyar lirayı aştığını, devam eden projeler tamamlandığında İzmir'in bir sağlık üssü olacağını söyledi. 

Ulema, İzmir'in kamu özel sektör iş birliği ile yapmayı planladıkları yatırımların değerinin ise 1.7 milyar lira olduğunu sözlerine ekledi. 


Şubat 2015'te hizmete açılacak 

2015 yılının Şubat ayında hizmete açılması planlanan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 512 yatak kapasiteli olacak. 30 Kasım 2012'de temeli atılan ve 112 yoğun bakım yatağının bulunduğu hastanede 400 yatak kapasiteli servisler, 112 poliklinik odası, 18 ameliyathane, 2 anjiyo ünitesi, KVC merkezi, kemoterapi ünitesi, endoskopi üniteleri, FTR merkezi, 17 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, 17 yataklı yanık tedavi merkezi, 289 kişilik konferans salonu, kreş ve kütüphaneler, ve 500 araçlık otopark yer alacak. 


Yeni Asır




Geri Dön