24 / 04 / 2024

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

Çiğli Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı projesinin temeli bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı. İzmirgazete'de yer alan habere göre; projenin inşaatı 2 yıl içerisinde tamamlanacak. 

Bugün saat 12:00'de gerçekleşen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. 

Törende konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şu açıklamalarda bulundu: 

 

"Her büyük kentin ulaşım sorunu var. Belediye başkanlarının görevi de ulaşım, otopark sorununu çözmektir. Bu sorunları çözmek için çaba harcarlar. Yaptıkları harcamanın hesabını halka vermek zorundadır halka hesap vermek, Hakk'a hesap vermektir. Her kuruşun hesabını veren belediye başkanı doğru belediye başkanıdır. Biz yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'de hayata geçirmeye çalışıyoruz. Halkına hesap veren siyaset anlayışı. Halkın günlük sorunlarını gören, gelecekteki sorunları gören bir siyaset anlayışı. Bunu yapmak istiyoruz. İnşallah iktidarda da bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bizler belediyelerden başlayarak hizmeti kendi halkımıza yapacağız."

Çiğli Tramvay Hattı nın temeli atıldı!

TRAMVAYIN ÖZELLİKLERİ 

Çiğli Tramvay hattı inşa çalışmalarının iki yılda tamamlanması bekleniyor. Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda olacak ve 15 istasyondan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek. Köprüde yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Yeni hat; İZBAN Çiğli İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayii, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek.

Çiğli Tramvay Hattı nın temeli atıldı!

TRAMVAY HATTI 33.6 KİLOMETREYE ÇIKACAK 

2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018'de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir'de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı'nın da hizmete girmesi ile İzmir'deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.

 

Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk ile gerçekleştireceğimiz Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'ni, saat 12.30'da @izmirtubetv ve tüm sosyal medya hesaplarımızdan canlı izleyebilirsiniz. pic.twitter.com/Nt3gmrK6sy

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) February 6, 2021

 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!


Geri Dön