24 / 04 / 2024

Cihangir'de cam giydirme binanın ruhsatı iptal edildi!

Cihangir'de cam giydirme binanın ruhsatı iptal edildi!

Geçen Nisan ayında Taraf, binanın durdurulması için altı semt sakini tarafından 8. İdare Mahkemesi'ne açılan davayı haberleştirmişti. Bu haber üzerine 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuran Beyoğlu Belediyesi, mahkemeden tekzip karan çıkarttı.



Geçen Nisan ayında Taraf, binanın durdurulması için altı semt sakini tarafından 8. İdare Mahkemesi'ne açılan davayı haberleştirmişti. Bu haber üzerine 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuran Beyoğlu Belediyesi, mahkemeden tekzip karan çıkarttı. Haberimizin doğru olduğuna dair tüm delilleri mahkemeye sunmamıza rağmen itirazımız kabul edilmedi. Öte yandan Cihangirlilerin açtığı dava 31 Ekim'de sonuçlandı. Mahkeme, bu bina için son karan vererek ruhsatı iptal etti. 

"90 günün sırn çözüldü" başlığıyla yayımladığımız haber, Beyoğlu Belediyesi'nin verdiği inşaat ruhsatım konu ediniyordu. İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Belediye'nin imar planlarım 28 Eylül 2013'te iptal etmiş, Ancak 90 gün Belediye'ye tebliğ edilmemişti. 

Belediye bu 90 gün içinde iptal edilen imar planlarına göre ruhsat vermeye devam etti. İşte Keten İnşaat'a verilen ve Cihangir'in siluetini bozacak olan ruhsat da bu zaman zarfında; 16 Aralık 2013'te verildi. Bunun üzerine altı Cihangirli, yürütmenin durdurulması ve ruhsatın iptali için dava açtı. Mahkeme, 31 Ekim'de verdiği kararda, iptal edilen imar planlarına göre verilen yapı ruhsatının hukuka aykın olduğuna hükmetti. 


Taraf


Geri Dön