25 / 04 / 2024

Çilek Mobilya 444 mağazaya ulaştı!

Çilek Mobilya 444 mağazaya ulaştı!

200’ün üzerinde mağazası olan Liverpool aracılığıyla Meksika’ya giren Çilek’in Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, “Meksika en iyi 5 müşterimizden biri oldu. ABD için de hazırlanıyoruz” dedi



Çilek Mobilya, geçen yıl yüzde 20 büyüdü ve 444 mağazaya ulaştı. 66 ülkede ürünleri satılan Çilek, 5 milyondan fazla çocuğun odasına girdi. Bu yıl yüzde 30 büyüme hedefi koyan Çilek’in en iyi pazarlarından biri de Meksika oldu. Meksika’da 200’ün üzerinde büyük mağaza zinciri olan Liverpool grubu ile işbirliği yapan Çilek’in Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, “Meksika’nın en büyük grubu ile çalışıyoruz. 200 mağazalarının 20’sine girdik. Meksika, yurtdışında en iyi 5 müşterimizden biri oldu. Rusya, İran, Irak, Kuveyt ve Azerbaycan diğer iyi pazarlarımız” diye konuştu.


ABD ve Çin sırada

Kolombiya’da da 3 mağazaya ulaştıklarını ve işlerin iyi gittiğini kaydeden Çilek, Kuzey Amerika ile ilgili planları olduğunu vurguladı. Çilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD’de fuarlara katılacağız. Ancak ABD çok büyük ve çok farklı bir pazar. Mobilya ölçüsünden sosyal medyaya kadar her detayın iyi planlanması gerekiyor. Ayrıca Çin’le ilgili planlarımız var. Birkaç farklı koldan bu pazara girebiliriz ancak bu planların hayata geçmesi 2016 yılını bulacak. Hindistan’da 10’un üzerinde mağazaya ulaştık. Alt bayiler kanalıyla orada büyüyeceğiz. Ülkenin güneyinde yer bakıyoruz. Hindistan’dan daha bakir bir pazar olan Pakistan’da 5 yıl içinde 15 mağaza açacağız. Lahor, İslamabad gibi şehirlere gireceğiz. Asya-Pasifik pazarına 15-20 metrekarelik satış noktalarıyla giriyoruz. Güney Kore’de birkaç noktaya girdik. İnternet satış kanalını değerlendiriyoruz.”


Cironun % 45’i ihracattan

Geçen yıl satış gelirlerinin yüzde 45’ini ihracattan elde ettiklerine de değinen Talha Çilek, bu rakamı 2015 yılında yüzde 55’e çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Çilek, “2014 yılını iyi kapattık, 300 milyon TL ciro yaptık. 2015 yılı hedefimiz 400 milyon TL ciroya ulaşmak. Geçen yıl yüzde 20’ye yakın büyüdük. Bu yıl hedef büyüttük ve yüzde 30’a çıkarttık. Yurt içi ve yurt dışında da toplam 35 mağaza açmayı öngörüyoruz” diye konuştu.


Uçağı odaya taşıdı

YENİ ürünleri hakkında bilgi veren Talha Çilek, uçak ve futbol temalı yeni ürünlerinin büyük ilgi görmesini beklediklerini belirtti. Çilek, sözlerine şöyle devam etti: “Uçak yolculuğundan esinlenen genç odamız bu ay itibarıyla satışa sunulacak. Tamamen uçak içi gibi bir seri kurguladık. Futbol serisi de yaptık. Masa ışıkları stadyum ışığı, dolaplar soyunma odası gibi... Araba yatağımızı yeniledik. Sultan serimiz ise özellikle Ortadoğu ve Rusya’da çok talep aldı, Mayıs’ta satışa sunacağız.”


Vatan


Geri Dön